”Otroci so največji čudež življenja!”

Potreba otrok in želja po učenju ter osvajanju motoričnih spretnosti, so bile osnovni razlog za začetek in razvoj delovanja Tekaške šole Živko, kjer so otroci kasneje skozi  razvojno stopnjo  postopoma prehajali k vadbi atletskih vsebin.

Iz tega obdobja prihajajo sedaj že uspešni in mednarodno uveljavljeni mladi atleti; Iza Zakošek, Jan Vukovič, Eva in Marko Pepelnak, Bor Bauman, Sebastjan Baš...

Vadba na  vrhunskih športnih rekvizitih znamke elementA, prijaznih do otrok in  v kombinaciji s sodobno športno tehnologijo, so tedaj pokrivale vse njihove potrebe in značilnosti.

 

Atletska zveza Slovenije je v okviru projekta Otroška atletika od leta 2015 vključena v mednarodni program IAAF KIDS' ATHLETICS, ki je  tudi eden izmed največjih otroških športnih programov na svetu. Program je namenjen otrokom starosti od 6-8let in 8-10let v katerega je vključena tudi Tekaška šola Živko.

Anica Živko, koordinator za področje Zasavja in del Štajerske

Robert Živko, mentor

KIDS' ATHLETICS v Rimskih Toplicah

V začetku meseca novembra, je bila učencem razredne stopnje na  OŠ Antona Aškerca v Rimskih Toplicah, predstavljena Mini atletika, po mednarodnem programu IAAF KIDS' ATHLTETICS.

V manjši a izredno prijazni ter svetli športni dvorani, so se učenci skozi vse dopoldne seznanjali in preizkušali na različnih rekvizitih,  premagovali in osvajali naloge, se med seboj primerjali in se nadvse zabavali. Program Mini atletike, zajema tako mete, skoke kot tudi teke mimo in preko ovir... Najbolj so bili navdušeni nad nihajno štafeto, kjer se je pokazala poleg premagovanja tudi navijaška strast!  Tudi v tako individualnem športu kot je atletika je v najbolj zgodnjem obdobju izredno pomemben ekipni športni duh in igrivost.

Z vsebino programa so se seznanile, ter zraven tudi  sodelovale učiteljice, tako da bodo ure športne vadbe v prihodnje postale  še bolj zanimive. Pred pričetkom aktivnosti pa smo se vsi skupaj temeljito ogreli.

Lepo je bilo!

 

Image