Iza

Na finalu Posamičnega prvenstva Slovenije za osnovne šole v Žalcu, se je Iza Zakošek s prepričljivo zmago teka na 60m z nasprotnim vetrom -1.0 m/s in odličnim rezultatom 7,83 močno približala tudi DR starejših učenk. Že z rezultatom 7,88 doseženim v kvalifikacijah, je napovedala svojo odlično pripravljenost.

Stopničke in bronasto medaljo, si je na 1000m med starejšimi učenci, pritekel tudi Vid Botolin, ki se je v finale prvenstva uvrstil z najboljšim dosežkom s področnih prvenstev. Teža favorita in taktičnega teka je Vida vseeno pripeljala do osebnega rekorda 2:44,23, kjer je njegov atletski prijatelj Jan Berčon osvojil 12. mesto in 2.50,15 ter popravil svoj OR.
Daša Krajnc, odlična plavalka iz Trbovelj , si je prav tako nabirala novih tekaških izkušenj na najdaljšem teku učenk na 1000m, kjer se je z novim OR uvrstila na 9.mesto.
Emmi Roter, starejše učenke, ni uspelo skriti svojega razočaranja v teku na 300m, kjer se ji ni izšlo po pričakovanjih. Poškodba gležnja, doseženo 12. mesto in rezultat 43,47 bo še nekaj časa njena glavna misel.
V sprinterskih disciplinah se je v prvi skupini mlajših učenk na start postavila mlada atletinja Inja Rampre iz Braslovč, ki se je z novim OR 8,60 povsem približala finalnemu teku mlajših učenk. Osvojila je 12. mesto. Prijateljica s treningov, Nastja Kovač, se je na 300m razdaljo v prvi ravnini podala previdno, potem pa stopnjevala ritem vse do cilja ter z novim osebnim rekordom OR 47,44 osvojila 16.mesto.

Osnovnošolska prvenstva vsakič poskrbijo za različna presenečenja in odlične rezultate, saj se v finalno tekmovanje uvrstijo mladi športniki iz različnih športov ne samo iz atletskih vrst.

ČESTITKE VSEM!!!