Mlada slovenska tekaška zvezda , Vid Botolin, Vid Botolin, je v mesecu avgustu  tekmoval na dveh pomembnih mednarodnih atletskih mitingih v Skandinaviji. Na obeh tekmovanjih je nastopil v teku na 3000 metrov, kjer je pokazal izjemno dobro pripravljenost.

Na mitingu v Jessheimu na Norveškem,  se je v močni mednarodni konkurenci tekačev na 3000-metrski razdalji odrezal zelo dobro in dosegel čas 7:59,57 (9). Spustil se je prvič letos pod osem minut in pokazal, da je v zelo dobri formi in pripravljen na še boljše rezultate.

Le teden dni kasneje, pa je nastopil na drugem mitingu v Ouluju na Finskem . Na isti razdalji teka na 3000 m, je prikazal še boljšo predstavo in se z izjemno hitrim začetkom in s časom 7:58,80 uvrstil na visoko 5. mesto. Ta dosežek ni le pomenil izboljšanje uvrstitve, ampak je tudi postavil njegov najboljši rezultat v tej sezoni.

Vid  je s tema dvema tekmama pokazal, da je v odlični formi in da se lahko kosa z najboljšimi tekači. Njegov napredek in zmožnost izboljševanja rezultatov napovedujeta obetavno prihodnost na atletskih stezah na mednarodnem nivoju.