Spektakularna otvoritvena svečanost OFEM je navdušila vse, tako prisotne na stadionu v Ljudskem vrtu kot tudi gledalce doma pred TV ekrani.

Vzdušje na športnih prizoriščih je iz dneva v dan bolj vroče, tribune se polnijo, tudi mesto Maribor dobiva vse vidnejšo podobo te velike športne prireditve. Vremenski pogoji so dobri, z izjemo drugega tekmovalnega dne, ko so bili tekmovalni nastopi v atletiki prestavljeni ali  združeni v tekmovalni finale.

Med tekmovalci smo zasledili solze sreče, hkrati pa tudi razočaranje in grenkobne trenutke. V atletiki si je Tom Teršek priboril prvo medaljo v metu kopja,  gosto kvalifikacijsko sito pa je zaustavilo mladega Žigo Brinjevca v teku na 1500 m. Le tri desetinke bi moral teči hitreje za uvrstitev v finale. Razočaranje in žalost, tako blizu, vendar….

Gremo naprej! 

Trenerji se že zgodaj zjutraj vsakodnevno dogovarjamo, planiramo in vzpodbujamo ter spremljamo mlade športnike na tekmovališča ali  trening na Ptuj. V #TeamSlovenia je vzdušje pozitivno, veliko je razlogov za veselje, sprejeme, čestitke, fotografiranje, intervjuje, podpise nosilcev medalj na tablo slavnih. Vse bolj napeto postaja, komu bo sreča naklonjena?

Zdravnik in ekipa fizioterapevtov nesebično opravlja svoje delo  24 ur na dan. 

Težka in zahtevna je bila naloga najboljšega domačina, atleta Žana Ogrinca, srebrnega z lanskega OFEM v Banski Bystrici in letošnjega zastavonoše na otvoritveni slovesnosti, ki se je z lahkoto prebil v sredino finale teka na 800 m. Vsi smo si želeli najžlahtnejšega odličja, a je Žan moral priznati premoč favoriziranemu tekmovalcu iz Francije. Ampak tudi srebrna medalja ima  bleščeč lesk  in prinaša novo veselje v # TeamSlovenia !!!

Bliža se zadnji dan pred finalnim nastopom  teka deklet na 1500 m, kjer se bo Tia Tanja Živko borila za visoko uvrstitev. Njen sedmi prijavljeni čas med odličnimi tekačicami Evrope še ne napoveduje končnih rezultatov. 

Toplo sobotno dopoldne  prinaša zadnji dan tekmovanj, tudi atletskih. Tribuna je polna gledalcev in navijačev, ki so prišli od vsepovsod. Prenovljeni atletski stadion se blešči ter pozdravlja tekmovalce in še vedno diši po novem. Tia Tanja se ogreva tako kot vedno, pozornost usmerja vase. Sledi »call room«, kamor jo pospremim in tik pred odhodom na tekmovališče pohitim na prostor za start teka na 1500 m. Kot vedno se Živkoti brez posebnega dogovora razporedimo  ob progi. Tia Tanja je videti dobro.

Sledi start in kmalu so favorizirane tekačice v ospredju. Tek se odvija hitro, Tia Tanja se bori za medaljo.  V prihodu v ciljno ravnino se odloči - bronasta medalja je njena!!! Semafor izpiše poleg njenega imena  rezultat 4:19.80, kar poleg odlične uvrstitve pomeni tudi popravljen državni rekord za mlajše mladinke za  pet sekund. Bravo Tia Tanja!

ČESTITKE !!