Tudi v  Trbovljah predstavljen  IAAF program Kids' Athletics, ki se že leto dni v Sloveniji izvaja po projektu  Otroška atletika ( OA ). Osnovnošolci Matične OŠ Trbovlje in Podružnične šole Alojza Hohkrauta so se v  starosti do 10 let v okviru športnega dne seznanili z vsebino tega programa. Na veliki travnati površini nogometnega igrišča  Rudar,  se je dogodka udeležilo skorajda  250 otrok.

Osnovnošolci  so  se tako  v dveh različnih   terminih že od 8. ure zjutraj razvrščali  skozi vse dopoldne in  tako  po posameznih  » postajah » osvajali različne  sklope atletskih aktivnosti, ki so vsebovali teke, skoke in mete. V določenih posameznih spretnostih pa so med seboj tudi tekmovali, kar jim je bilo še  posebej v  užitek. Raznovrstne aktivnosti in  otroku prijazni rekviziti so pritegnili njihovo pozornost ter dvigovali motivacijo po svobodi  gibanja in  po  premagovanju ovir.

V letošnjem letu je v Trbovljah znova zaživela atletska vadba otrok po programu Tekaške šole Živko. Vadba otrok je  sistematizirana in prilagojena glede na njihove sposobnosti. Biološki razvoj otrok in z njim sposobnosti so lahko  pri enaki starosti  precej različne.  Skozi vadbo teka otroci gradijo pozitivno  samopodobo in se tako lažje diferencirajo med vrstniki.

Od trenerjev in vaditeljev atletike ter od učiteljev in staršev, pa je precej odvisno, da bo  podobnih dogodkov in aktivnosti čim več.