S krosom na Ravnah na Koroškem in atletskim mitingom v Tolminu, se je zaključila izjemno uspešna atletska sezona 2021 na prostem. Za nastop na EP v krosu, ki bo letos decembra  na Irskem, se bo kot edini pripravljal le Vid Botolin.

Na Ravnah na Koroškem je potekal Pokal Slovenije v krosu in hkrati 55.kros občinskih reprezentanc. Dvojno tekmovanje je pripomoglo k temu, da so posamezniki domov prinesli kar dve medalji hkrati!!!

Med najuspešnejšimi na krosu so bili mladi tekmovalci, ki so prav vsi trije v tej sezoni prvič oblekli dres reprezentance Slovenije. Zmagali so MAKSIM LARA BEDRAČ med pionirkami letnik 2007 na 1500m, MAŠA HOLEŠEK med mlajšimi mladinkami in ŽIGA JAN med starejšimi mladinci. Uspeh so dopolnili še mlajši nasledniki Miha Tomše (1) in Gašper Kmetič (3) med pionirji letnik 2009, Vita Holešek (2) med pionirkami letnik 2010 in Matija Rus (3) med pionirji letnik 2008. Naravni tereni v prekrasnem parku na Ravnah na Koroškem so navdušili celotno ekipo in mlade tekače Atletskega kluba Rudar Trbovlje, saj so posamezne medalje in visoke uvrstitve podkrepili tudi z ekipnimi uvrstitvami, kjer so tekmovali za Občino Trbovlje.

Povsem na drugem, zahodnem delu Slovenije v Tolminu, pa so se mladi tekmovalci še zadnjič v tej sezoni postavili na štart na atletski stezi.

 

VID BOTOLIN in TIA TANJA ŽIVKO sta tekla drzavna rekorda na 1miljo, Vid za mladince U20 in Tia Tanja za pionirke U16 in vsak s svojim odločnim nastopom navdušila številne gledalce ob progi, pa tudi atletske delavce na tem prekrasnem stadionu. Pogoji za tako vrhunske dosezke so otezevali le sunki burje, za katero so domačini povedali, da je ta bolj poredkoma prisotna.

 

Atletski miting v Tolminu je potekal v znamenju mladih tekmovalcev, ki se komajda spoznavajo z atletsko stezo pa tudi s startnimi bloki.

Jure Slapšak pionir U12  (AK Sevnica) je bil dvakrat uspešen drugi v teku na 60m in 200m in dvema srebrnima medaljama. Druga je bila tudi njegova sestra Živa Slapšak (AK Brezice) v teku na 1 miljo med pionirkami U16.  Kaja Brinjevec U16 (AK Rudar ) je zmagala z novim OR v teku na 100 m med pionirkami U16 in bila četrta, med ml. mladinkami na 200 m. Prav tako uspešna je bila tudi njena prijateljica iz Trbovelj, Naja Logar U16 (AK Rudar) v teku na 100m m druga med pionirkami U16 in med ml. mladinkami na 200 m druga z novim OR.

Ana Krošl U16 (ADKladivar) je najprej tekla nov OR na 100m v svoji kategoriji, kasneje pa osebni uspeh dopolnila še z novim OR v teku na 200 m v kategoriji ml. mladink.

V teku na 400 m je daleč pred zasledovalkam zmagala HANA JOST (AD Kladivar) med mlajšimi mladinkami.

 

Čestitke vsem!