Iz atletskih priprav v Keniji se je javila Karin Gošek, ki se je odločila izpustiti dvoransko sezono in se čimbolje pripraviti na sezono na odprtem. Z odlično  hrvaško maratonko Bojano Bjeljac sta se odpravili v Kenijo, kjer trenirata in pridobivata izkušnje z boljšimi od sebe.

 

»Javljam se iz mesta šampionov Iten v Keniji. Odšla sem na priprave za 6 tednov. Zdaj sem se ze privadila na višino in intenziteto treningov tukaj. Moram pa priznati, da je kar velika razlika. Na začetku potrebuješ kakšnih 5 dni, da se privadiš. Pomanjkanje kisika tukaj res otezuje dihanje, zato potrebuješ kar nekaj časa , da se navadiš, da ti bo vsak trening tezek. Od prvega dne imam super občutek; hrana tukaj je super, malo drugačna kot pri nas, vendar polna vitaminov in hranil, ljudje tukaj so prijazni, sobe niso tako kot pri nas doma, ampak za njihove razmere super, odnosi med ostalimi športniki so neverjetni. Ogromno je atletov, ki so v samem vrhu atletike ( Mo Farah, jimmy Gressier, Kipchoge Eliud, Gesa Krause, Luiza Gega,  Wanders Julien, ... in mnogo drugih).

Všeč mi je, da se ne delajo razlike. Vsi smo enaki, tukaj ni pomembno kdo si, vsi smo tu z istim  namenom – da postanemo boljši. Imela sem priloznost narediti treninge in poklepetati z nekaterimi atleti. Tukaj se tudi veliko novega naučiš. Povezala sem se s hrvaško tekmovalko v maratonu, s katero se dobro razumeva.

 

Treniram res s super ekipo in verjamem, da je s pravim odnosom do športa in trdnim delom vse mogoče.«

 

Srečno Karin & Ekipa!