Tekaška šola Živko se zahvaljuje prav vsem atletom in atletinjam za vse nastope in dosežene rezultate v tej res izjemni atletski sezoni 2019, ki je bila po vrhunskih dosežkih tudi najboljša doslej!

Dva mladinska finala na visokem Evropskem nivoju; Vid Botolin bronasti v teku 3000m na Olimpijskem Festivalu Evropske Mladine OFEM U18 v Bakuju in 5.mesto Jan Vukovič v teku na 800m na Evropskem prvenstvu U20 v Borasu. Karin Gošek je izpolnila normo v teku na 3000m za U20, kasneje je želela še  normo v svoji paradni disciplini 3000m zapreke in nesrečno padla. Tik pod normo za nastop na EP U23 v teku na 5000m, je obstal Jan Kokalj, ki je v dresu Slovenije nastopil na Evropskem ekipnem prvenstvu II. Lige v teku na 5000m in 3000m v Varaždinu. Mlada Lana Robačer je osvojila 4.mesto  v teku na 400m na Mednarodnih igrah šolarjev v Ufi.

V rumeno modrem dresu AD Kladivar, so se dosegali in popravljali državni rekordi z novimi ponosnimi lastniki; Vid Botolin štiri in Jan Kokalj tri v tekih na srednje proge, ob zaključku sezone še povratnica po poškodb Karin Gošek v malem maratonu za U20. Osvajale so se medalje na posameznih prvenstvih Slovenije v različnih sprinterskih in tekaških kategorijah in kar 73 jih je bilo ... Odlični so bili nastopi na pokalnih in ekipnih prvenstvih... doprinos mladih atletinj na  ekipnem EP U20 v Leiria POR, kjer je ekipa AD Kladivar osvojila izjemno 6.mesto!

Nastopi mladih atletov v dresu reprezentance Slovenije od sprinterskih in vse do tekaških disciplin; Iza Zakošek, Tinkara Jakopič, Barbara Kok, Zan Jazbec, Bor Bauman, Vid Botolin, Jan Vukovič in Jan Kokalj ter številni naslovi državnih prvakov v dresu AD Kladivar Celje. Veliko število osvojenih medalj, vseh sijajev, na posamičnih  prvenstvih Slovenije od najmlajše kategorije pionirjev U10 in vse do članske... Od sprinta do maratona!

Na proglasitvi za Naj atleta leta v Sloveniji za 2019, sta postala kar dva zmagovalca v posameznih kategorijah; Vid Botolin ml.mladinci in Jan Vukovič st.mladinci. Med dobitnike priznanj, se je Jan Kokalj v kategoriji ml.članov uvrstil na 3.mesto. Vrsto let treningov in zaupanje v sebe, zaupanje v rezultat in zaupanje v trenerja, vedno prinese rezultat.

Hvala vsem, ki se komaj spoznavate s športom atletika, hvala atletom, atletinjam, ki ste s svojim odnosom zgled in v ponos vsem, ki prihajajo za vami! Hvala vsem, ki že vrsto let zaupate trenerjem  predvsem pa sebi, hvala staršem in  vsem podpornikom. Hvala AD Kladivar, ki omogoča tako dobre pogoje dela in hvala Atletski zvezi Slovenije, za vso podporo in tako visoki nivo sodelovanja.

 Vse to je atletika in vse to je ljubezen do atletskih disciplin in tako privzet način življenja s tem  športom.

Cilji v prihodnjih dveh sezonah so še naprej visoko zastavljeni, saj je prvi in osnovni cilj obdržati tako visoki nivo pripravljenosti atletov, kjer nas v letu 2020 najprej čaka EP U18 v Rietiu ITA, z udeležbo dveh posameznikov. Prav tako se spogledujemo tudi z izredno visoko normo za st. mladinsko SP in EP za člane in članice. Vrh pa pričakujemo v letu 2021, ko imamo v načrtu kar tri nastope v finalu EP (mladinsko in ml.člansko) in kot glavni cilj osvojiti eno medaljo.

 

Čestitke vsem!