V okviru 23. Ljubljanskega maratona, so se dan pred osrednjo prireditvijo,po ulicah Ljubljane odvijali najprej šolski teki za učence in dijake, ki so šteli tudi za naslove državnih prvakov za šolsko leto 2018/19.

Napovedi močnejšega dežja vremenoslovcev se na srečo mladih tekačev in spremljevalcev, niso uresničile, tako da so ulice preplavili množični teki šolarjev.

Na najlepši način je z zmago v absolutni konkurenci srednješolcev in najuspešnejšo sezono doslej zaključil , Vid Botolin. Mladi, nadarjeni atlet iz Celja, je s svojimi izvrstnimi dosežki razveseljeval skozi vso sezono, da bi lahko potrdil svoj izjemen dosežek sezone v teku na 3000m 8:42.71, ki ga na Evropski lestvici tekačev l.2002 uvršča na odlično 5. mesto!!!

Čestitke Vid Botolin !!!

Lanskoletna zmagovalka Tia Tanja Živko 7.r, se je veselila drugega mesta, v sicer zelo močni konkurenci vrstnic. Tik pod stopničke za zmagovalke je med osmimi razredi pohitela Eva Založnik in osvojila 4.mesto. Med deseterico najhitrejših je uspela uvrstitev še Maši Novak, Janu Berčonu in Nini Novak.

V teku na 10km 31:45je zmago iz lanskega leta ponovil Jan Kokalj, ki je tekel solo tek in se državnemu rekordu za ml. člane na tej razdalji približal na samo 6 sek. Jan je bil s svojim tekom zadovoljen in še isti dan pohitel na priprave v Vrsar za Evropsko prvenstvo v krosu.

Eva Zorman se je z drugim mestom v absolutni konkurenci tekačic na 21km, uspešno vrnila po poškodbi in se še isti dan pridružila tekačem na pripravah.

Z maratonsko razdaljo, se je v kar nekajkratnih nalivih spopadal Martin Ocepek in z rezultatom 2:42,04 osvojil 11. mesto med slovenskimi tekači. Maraton vedno postreže s svojo zgodbo in na ulicah Ljubljane ter v njeni okolici, se je različnih zgodb odvilo toliko, kolikor je bilo tekačev.

Čestitke vsem !!