Na Mednarodnih igrah šolarjev ICG v Jeruzalemu, je Bor Bauman v močni konkurenci v teku na 1500m z rezultatom 4:25,71 osvojil srebrno medaljo in si občutno izboljšal svoj najboljši dosežek doslej.

Z izredno odločnostjo in v veliki želji po medalji, se je Bor Bauman postavil na start finalnega teka na 1500m. V močni konkurenci vrstnikov ter ob nenehni menjavi ritma, je Boru uspelo osvojiti zanj sanjsko drugo mesto. Že zmaga v predtekih v prvi kvalifikacijski skupini je napovedovala njegovo visoko uvrstitev in boj za medalje. Z veliko borbenostjo in odločnostjo tam, kjer je bilo to najbolj potrebno je Bor prikazal svoj najboljši tek doslej.

Daša Krajnc je v finišu teku na 800m le za 5 stotink zgrešila nastop v finalu A in si z novim OR zagotovila odlično izhodišče v finalu B, ki je bil kasneje organiziran naknadno. Želodčne težave so Daši v finalu B preprečile priložnost za najvišjo uvrstitev, tako je svoj nastop na ICG končala na zanjo še vedno odličnem 12. mestu z 2:28,64 in še izboljšala dosežek iz kvalifikacij.

Lana Robačer si je v teku na 100m s 13,68 občutno izboljšala svoj OR in le za dve stotinki zgrešila polfinalni nastop

Čestitke vsem za odlične nastope in vse prikazano!

Šport je prepleten s strastmi in je poln emocij, le-teh je bilo na igrah čutiti prav na vsakem koraku. Pridobljene izkušnje ter globoki vtisi zgodovinskega mesta Jerusalem, pa bodo zagotovo spremljali vse udeležence ICG Jeruzalem 2018, skozi vse življenje.