IMG 0667 

Tina Posavec: Dogodivščine na Soči

Prvi vikend v juliju je potekal že četrti Soča Outdoor Festival v Tolminu, ki sem se ga letos udeležila tudi jaz.Ker na trailu še nikoli nisem bila, me je malo skrbela težavnost proge, zato sem se odločila, da se podam na najkrajšo progo (11 km, sicer pa so možnosti še 15, 25 in 45 km).

Tolmin je zagotovo odlična lokacija za tovrstno prireditev, saj je tek v čudoviti naravi nepozaben in mine hitreje kot običajno. Med tekom se je izkazalo, da je bila vsaka skrb odveč, trasa za dobre rekreativne tekače ni bila pretežka in tudi višinske razlike ni bilo pretežko premagati. Zagotovo pa so svoje naredila tudi tolminska korita, ki so nas, na sicer kar malo prevroč dan za tek, prijetno ohladila. Pogled na reko Tolminko je tu tako lep, da človek vmes kar malo pozabi na vse tegobe med tekom :) Nepozabnih pa je bilo brez dvoma zadnjih nekaj metrov proge, kjer je treba pred ciljem prečkati še reko Tolminko. Najprej nas je sicer skrbelo, da bo reka zelo mrzla, na koncu pa je bila to še najmanjša težava, saj mraza sploh nismo občutili. Zaradi veliko dežja nekaj dni pred tekom je bila reka namreč precej višja in bolj deroča kot lani. S prijateljicami, s katerimi smo skupaj tekle, tega nismo pričakovale in smo samo stekle v reko, tok pa nas je začel takoj odnašati. Nikakor nismo ulovile ravnotežja, da bi se postavile na noge in prečkale reko. Na srečo so vse opazovali naši sotekači, ki so tek zaključili pred nami, in so nam prihiteli na pomoč ter nas potegnili na kopno.

Trail je bil vsekakor nepozabno doživetje in ga zelo priporočam vsakemu tekaču. Jaz že razmišljam, da se naslednje leto udeležim teka na 15 km :)

 

IMG 0659