Zmage in rekordi še daleč ne pomenijo vsega, a v očeh tekmovalcev, velikih in malih, ki si zelijo mnogo več kot zgolj sodelovanja, je to del poti, ki si jo izberejo sami.

Mnozičnost in dobra organizacija te prireditve privabi k ogledu vedno veliko število navijačev, ki ob progi spoduja tekače, tako tekmovalce kot tudi rekreativce.

 

Sobotni šolski teki, kjer so na najvišji zmagovalni  stopnički stali Tia Tanja Zivko 8r. OŠ, Vid Botolin, ki je ob absolutni zmagi SŠ postavil tudi novi rekord proge na 3.150m  razdalji in  Bor Bauman zmagovalec med prvimi in drugimi letniki SŠ!

Za prijetno presenečenje je poskrbela Maša Novak 7r, ki si  je pritekla srebrno medaljo, tik pod stopničkami se je uvrstila Eva Zaloznik med 9r.OŠ, izvrstno šesto mesto Nina Novak med SŠ 1-2.letnik, borbena Ana Pilih odlična (12), Nina Blake 9r.OŠ (25), Maj Kunej (80)SŠ...

 

Osrednji tekmovalni del 24.Lj. maratona, se je ze navsezgodaj za Tekaško šolo Zivko  pričel  vrhunsko, kjer je Jan Kokalj v cestnem teku na  10km s 30:52 postavil nov absolutni članski rekord!! Z dosezenim in novima OR sta se isti tekmovalni razdalji veselila tudi Maj Popelar (6) abs. 32:17 in Miha Kveder 35:47.

 

Oba predstavnika na maratonski in pol-maratonski razdalji, so ze pred tekmovalnim nastopom pestile tezave. Glede na to, da sta si oba zelela nastopa, sta tekla predvsem na svoj občutek in počutje ter osebno odločitvijo. Izšlo se je proti pričakovanju obeh in v veliko veselje vseh! Na pol maratonski razdalji 21km, si je Eva Zorman pritekla abs. 7.mesto s 1:25,20. Za presenečenje dneva in v splošno veliko zadovoljstvo, je poskrbel Martin Ocepek s 3.mestom 2:44,50 in bronasto medaljo v razvrstitvi Prvenstva Slovenije v maratonu. Bravo, še ena medalja!!! Sreča spremlja hrabre, bi lahko komentiral Martin, ki po prestani bolezni tik pred nastopom, realno tako visoke uvrstitve ni pričakoval.

 

Čestitke vsem!