Banjole - prvomajske atletske priprave 2016 

Banjole ob prihodu 

Zaradi nepričakovanega zaprtja enega izmed hotelov v Medulinu, kjer je bila doslej naša tradicionalna in prepoznavna atletska baza, smo celotne priprave prestavili v bližnje Banjole. Kot je to že običajno, prinese vsaka sprememba določene prednosti in slabosti. Splošno pa velja, da so spremembe v življenju dobrodošle, četudi se sprva kažejo kot stresne.

Jan Vukovič - Trening Banjole 

Za uvodni trening in tako tudi vsako jutro v nadaljevanju priprav, nas je že ob prihodu pričakala čudovita, krožna tekaška trasa, katera nas je dokaj vijugavo vodila skozi grmičevja in se ob močno zaznavnem ter po značilnem vonju sredozemskih rastlin, vzpenjala ter spuščala, za povrh pa nas še tu in tam nagradila s slikovitim razgledom na odprto morje. Edinstven ambient, tek na odklop!Eva Lajhar s startnim blokom

Vadbo smo popestrili na atletskem stadionu Uljanik Veruda v Puli, kjer so mladi atleti in atletinje še dodatno pilili tehniko teka ter dvigovali formo na bližajoča se tekmovanja.

Trening na atletskem stadionu Pula 

Za krajši čas sta se nam na pripravah pridružila še nekdaj odlična tekačica Silva Vivod z možem in trenerjem Rudijem Vivod. Silva je v eni izmed svojih zanimivih pripovedi mladim atletom in atletinjam predstavila ter opisala športno pot svoje mlajše hčere, atletinje Eve, ki že tretje leto uspešno trenira in študira psihologijo na Virginia Tech univerzi v Ameriki. Tako kot vsa leta doslej so pogumni posamezniki priprave zaključili še s skokom v morje. Lina R. pa je svoje priprave zaključila na zase najlepši možni način in se nagradila s srebrno medaljo, osvojeno na cestnem teku v Medulinu.

Srebrna Lina Rotar

Čestitamo!