Romeo Živko
Romeo ŽivkoVaditelj atletike pri Tekaška šola Živko

Pred leti  sem se kot vrhunski atlet dokazoval  v tekih na srednje in dolge proge, zdaj  že več kot 20. let kot trener pri AD Kladivar Celje, prenašam svoje znanje in skozi športno pot pridobljene izkušnje   na mlade tekače in tekačice. 

Z družino živim v Celju, kjer sem tudi spoznal življenjsko partnerko Anico, nekoč vrhunsko maratonko, eno najboljših tekačic v Sloveniji in v bivši Jugoslaviji. 

Otroštvo sem preživel na Reki (HR) in pričel prve atletske korake v AK Kvarner, nadaljeval pa s selitvijo v Velenje in s trdim delom prerasel v vrhunskega atleta.

Tekmovalni uspehi:

V svoji tekaški karieri sem nastopal za  tri državne reprezentance; Jugoslavijo, Hrvaško in Slovenijo, ter posegel po vrhunskih dosežkih. Najljubša disciplina mi je bila tek na 1500m, katero sem kasneje zaradi poškodb, ki so me prepogosto spremljale podaljšal na 5000m. 

Finalni tek na 3000m EP '84 v Atenah v dvorani, zmaga na 5000m BAI '86 v Ljubljani, vrhunska uvrstitev teka na 5000m z GP '93 v Rimu ter priznanje za najboljšega tekača z EP '93 v Villachu, so mi zagotovo najlepši spomini na tekmovalne atletske dni.

Udeleževal sem se tudi največjih mednarodnih cestnih tekov, ki so mi dopolnjevali trening v pripravljalnem obdobju dveh atletskih sezon.

Zaposlitev:

Zdaj delujem kot trener tekaških disciplin v AD Kladivar in v Tekaški šoli Živko pokrivam program vadb tekmovalne skupine in skupine rekreativcev.

Trenerski uspehi:

Vzgojil sem že mnogo  mladih vrhunskih  atletov, državnih rekorderjev in  prvakov, ki so bili  udeleženci na velikih tovrstnih tekmovanjih kot so EP in SP obeh mladinskih kategorij.

Cilji:

Pred menoj so vedno novi trenerski izzivi v pripravah mladih atletov za doseganje postavljenih norm za največje nastope. Življenjski ritem nam narekuje racionalno porabo prostega časa in delček le tega izkoristim za  svoj tek v naravi, za dušo, kot temu radi  pravimo.

Moto:

Odlično se počutim v družbi srečnih in zadovoljnih ljudi, zato sem pri svojemu delu natančen, odgovoren in dosleden.

Kontakt:

Romeo Živko atletski trener
Milčinskega 12 3000 Celje 
Slovenija  
   
E-pošta: romeo.zivko@gmail.com
Telefon: 03 5416 414
MOBI: 041 741 042
Spletna stran: www.tekaskasola.si
 

logo_zivko_k2.png

Anica Živko,ing.str., dipl.ekon.

Zasebna športna delavka, atletska trenerka

Milčinskega 12 3000 Celje, Slovenija

E-pošta: anica.zivko@siol.net

Telefon: 03 5416 414

Mobitel: 051 321 101