V Murski Soboti je potekalo Prvenstvo Slovenije v krosu, kjer je vseekipni naslov državnih prvakov z veliko prednostjo pred zasledovalci osvojil AD Kladivar Celje, tako v ženski kot v moški konkurenci.

Na izredno pregledni in lepi lokaciji ob Soboškem jezeru, so se za visoke uvrstitve in naslove državnih prvakov borili atleti in atletinje iz vse Slovenije.

Tekmovalne razdalje so bile malce krajše, saj je hkrati potekal tudi Kros občinskih reprezentanc. Tekači pa so imeli na krožni progi popestritev z naravnimi ovirami, debli dreves, tako kot je to običajno na velikih tekmovanjih, SP in EP v krosu. Dobri tekmovalni pogoji in odlična pripravljenost tako posameznikov kot tudi ekip, so še dodatno motivirali tekače in tekačice za visoke uvrstitve.

Naslove državnih prvakov in medalje so iz vrst Tekaške šole Zivko osvojili:

ZLATA MEDALJA: Tia Tanja Živko, Kok Barbara, Gošek Karin, Bor Bauman, Vid Botolin, Jan Kokalj

SREBRNA MEDALJA: Eva Zaloznik, Pintarič Nina, Ziga Jan, Maksim Lara Bedrač,

 

BRONASTA MEDALJA: Jaša Okovič, Ajda Slapšak,

 

Kot prva so se na start teka na 500m postavila dekleta kat. pionirk U12 in skoraj v šprinterskem slogu opravila z razdaljo, Ana Lucija Rezar (16 ) in Katarina Rojnik  (21) obe KLC! Takoj za njimi so startali  še fantje, kjer je Miha Tomše Rudar Trbovlje osvojil 6.mesto, tik za njim Luka Ukmar (7) in Matic Krašovec (8) oba KLC in 10. Gašper Kmetič, RUD. 

 

Dekleta kat. pionirk U14 so imela ze zahtevnejše delo na 1000m razdalji, kjer je Maksim Lara Bedrač RUD z izjemno borbenostjo osvojila drugo mesto, Maša Novak (KLC ) pa četrto. Tekla je tudi Kaja Brinjevec RUD (31). Med pionirji U14 se je nekdanji  košarkaš Jaša Okovič KLC  enakovredno boril z najboljšimi mladimi tekači in osvojil bronasto medaljo! Nikola Topić KLC je osvojil 13.mesto

 

Tia Tanja Živko je v solo teku v kat. pionirk U16 na 1000m močno zmagala in se veselila prve zlate medalje v krosu. Na drugo in treje mesto sta pritekli prijateljici iz treningov Eva Založnik KLC in Ajda Slapšak iz AK Brezice, na peto mesto pa je skoraj prišprintala Ajda Platovnjak KLC, vse tri  dijakinje športnega oddelka Gimnazije Celje. Živa Slapšak AK Brezice (8) in Ana Pilih KLC (20) v prvi polovici uvrščenih! Nič kaj dobro pa se tokrat ni izšlo za odlično pripravljeno  Noa Tušek iz AD Slovenska Bistrica, ki se je ob prehodu naravne ovire poškodovala in odstopila. Vsa dekleta  trenirajo skupaj v Celju in predstavljajo perspektivno ekipo mladih tekačic. Bravo dekleta!!

 

Mlajše mladinke so se pomerile v teku na 1000m razdalji, kjer je prijetno presenetila Maša Holešek kot (5) in Lucija Mejač (12) obe trenirata pri AK Rudar Trbovlje,  sicer pa navdušeni košarkarici. Mlajši mladinci so tekli na 2000m, kjer Bor Bauman KLC ni zelel presenečenj iz ozadja in odločno zmagal pred vse boljšim Trboveljčanom Žiga Janom, ki je kot drugi pritekel v cilj ter Sebastjanom Baš KLC kot (8).

 

Nina Pintarič KLC teče vse hitreje in v kategoriji st.mladink. Na 2000m je  pokazala svojo pravo naravo ter v cilj pritekla kot druga. Z velikim veseljem, pa tudi zanimanjem, je bilo spremljati tek st. mladincev na 3000m, kjer je Vid Botolin KLC znova pokazal svojo odločnost in razkošen talent tekača. Spremljal je in odbil vse menjave ritma sotekačev in nato v zadnjem krogu pospešil po še en naslov državnega prvaka za  leto 2020! Bravo Vid!

 

Kategoriji ml. članic in članic absolutno,  sta na 3000m razdalji startali skupaj in tako se je za Barbaro Kok  in Karin Gošek obe KLC, ki sta nastopili vsaka v svoji kategoriji  izšlo kot sta si obe želeli. Dve posamični zmagi, dve zlati medalji in dva naslova drzavnih prvakinj.  Skupen uspeh članske kategorije je dopolnila še Eva Zorman KLC kot (4), kjer sta s Karin osvojili še ekipno zmago.

Jan Kokalj KLC je nastopil v teku članov na 5000m, in zmagi in dodal še en naslov državnega prvaka! V  prvi polovici proge  je tekel v skupini, nato zamenjal ritem ter pospešil vse do cilja, 

 z mislimi, pa ze usmerjen na prizorisce Mednarodnega uličnega teka v Ćupriji!

 

Čestitke vsem nastopajočim in trenerjem!