Ob zaključku atletske sezone, kjer  je na sporedu le še EP v krosu,  so bila v  Novem mestu podeljena priznanja in nagrade najuspešnejšim atletom in atletinjam Slovenije za leto 2019. V ostri konkurenci posameznikov sta v članski kategoriji postala atlet in atletinja leta sprinterja Maja Mihalinec in Luka Janežič, najuspešnejši trener sezone pa Tevž Korent.

Izjemna sezona in daleč najuspešnejša doslej pa je bila atletska sezona tudi za atlete Tekaške šole Živko, ki nastopajo v barvah AD Kladivar, kjer sta postala Naj atleta leta Jan Vukovič v kategoriji starejših mladincev in Vid Botolin med mlajšimi mladinci. Skupen uspeh trenerja Romea Živka pa je zaokrozil Jan Kokalj s tretjim mestom med mlajšimi člani.

Naj dosežki leta prejemnikov nagrad, kjer je Vid Botolin z osvojitvijo bronaste medalje na Olimpijskem festivalu evropske mladine OFEM v Bakuju opozoril nase tudi na visoki mednarodni ravni. Jan Vukovič  je na EP za st. mladince v Borasu v finalu teka na 800m osvojil odlično 5.mesto, kar ga uvršča tudi med najbolj perspektivne mlade tekače Evrope. Jan Kokalj se je po poškodbi stopala uspel vrniti v tekmovalno sezono, kjer je nastopil za reprezentanco v I.ligi evropskega ekipnega prvenstva v Varaždinu, sezono pa zaokrožil s kar tremi drzavnimi rekordi.

Vsi ti dosežki in rezultati ne pridejo sami od sebe, potrebno je trdo delo vseh vpetih in tisto kar v atletiki največ šteje, je Ljubezen do tega  športa! Uspešnost posameznikov je vedno podprta s kvalitetnim teamskim delom na treningu, zato gredo čestitke prav vsem atletom in atletinjam TŠ Živko za vse doseženo v tej res izjemni, izjemni atletski sezoni.